FAU-104 artkuł niedostępny
Photo
Czujnik poziomu tłuszczu do sygnalizatora NVD-111
Dokumenty do pobrania FAU-104 artkuł niedostępny: Karta katalogowa
FAU-104 artkuł niedostępny: Instrukcja

Zalety:

 

  • Zasilanie 13V DC
  • Monitorowanie grubości warstwy tłuszczu, oleju lub smaru
  • Rozróżnienie pomiędzy wodą a warstwą twardego tłuszczu/kawałków tłuszczu/odpadków żywności
  • Brak ruchomych części
  • Prosty montaż

 

Opis/Charakterystyka:

 

Czujnik poziomu tłuszczu FAU-104 jest zawieszanym czujnikiem do kontrolowania grubości warstwy tłuszczu w separatorach tłuszczu. Czujnik ten może być podłączony tylko do sygnalizatora typu NVD-111. Czujnik poziomu tłuszczu jest czujnikiem ultradźwiękowym. Fala impulsowa lub dźwiękowa jest nadawana w dolnej części czujnika. Ta fala dźwiękowa jest przesyłana z jednego odbłyśnika do drugiego, który przekazuje ją z powrotem do odbiornika. Czujnik montowany jest poprzez zawieszenie i zanurzenie w cieczy. W normalnym stanie pracy czujnika, fala dźwiękowa może być przesyłana bez zakłóceń poprzez ciecz. Jeżeli fala dźwiękowa jest przerywana przez tłuszcz lub inne obce ciała, czujnik jest w stanie alarmu. Czujnik może wykrywać różnice pomiędzy wodą a tłuszczem/bryłkami tłuszczu/odpadkami żywności.

 

Dane techniczne:

 

Napięcie zasilania 13V DC
Zgodność z Dyrektywami 2004/108/WE wg EN 61000-6-2, EN-61000-6-3
Izolacja elektryczna Zgodnie z EN 50178
Stopień ochrony IP68 (zgodnie z IEC 60529)
Temperatura otoczenia od –20°C do +60°C
Podłączenie Przewód długości 5m; 2 x 0,75mm²
Materiał Stal nierdzewna
Waga ~410g
Wymiary φ38/66mm x 152mm
Polecane